Voorstellen

Welkom!

Ik ben Katja Nederhoed, pedagoog en initiatiefnemer van Focus on Families. Op een van mijn wereldreizen ontmoette ik mijn man Andrew. We hebben samen twee kinderen. Na mijn studie Sociale Wetenshappen en Pedagogiek volgde ik verschillende opleidingen. Mijn passie ligt bij het gezinnen. Ik ben gecertificeerd pedagoog, kinder-en jongerencoach, Mindfulness trainer, Video-Home Trainer en Dog Assisted Coach. In mijn werk maak ik graag gebruik van ervaringen. Door iemand in een ervaring te zetten komt kracht - en pijnpunten direct naar boven. Mijn hond Teddy helpt in sommige sessie daarbij. Wij zijn samen opgeleid en hij is mijn co-coach. Klik op de link onderaan deze pagina voor mijn LinkedIn profiel met informatie over mijn professionele achtergrond en opleidingen.

Ik werk ervarings- en oplossingsgericht op een basis van vertrouwen. Empowerment speelt daarbij een belangrijke rol. Met empowerment bedoel ik het vermogen van mensen om zelf problemen op te lossen. Niet datgene wat misloopt en waarover iemand zich onzeker en machteloos voelen, maar de dingen die wel goed gaan, staan centraal. In het contact met coachees komt eigenlijk altijd ter sprake wat werkt en wat goed gaat. Dat vormt het uitgangspunt. Daarbij krijgen de coachee volop de ruimte voor eigen inbreng en het vinden van oplossingen.

In mij begeleiding en trainingen maak ik gebruik van ervaringen. Ervaringen vinden altijd in het hier-en nu plaats waarbij ‘hoofdzaken’ minder centraal staan. Ik gebruik graag een fysieke oefening om een ander inzicht in zichzelf te geven. Dit doe ik door Rots en Wateroefeningen of mindfulness, boksen, waarbij niet zozeer de oefening centraal staat, maar de beleving. Ik merkte dat dit vaak veel sneller tot inzichten en veranderingen leidt dan alleen praten.

In het werk met ouders en kinderen zie ik dat kleine veranderingen een enorm verschil kunnen maken! In afgelopen 18 jaar heb ik vele ouders en kinderen begeleid met uiteenlopende hulpvragen. Mijn streven is om samen met jou te werken aan positief contact en plezier binnen jullie gezin. Zowel voor kleine opvoedvragen als uitgebreidere gezinsproblematiek kun je bij mij terecht. Mijn benadering is praktisch, duidelijk, professioneel, open (zonder oordeel), respectvol en met humor.

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern
Background image