Video Home Training (VHT)

Video Home Training (VHT)

Hoor zie en zeg het!

  • Heb je het gevoel dat je kind nooit naar je luistert?
  • Dat je niet tot hem doordringt of dat jullie elkaar verkeerd begrijpen?
  • Heb je het gevoel dat je continu aan het mopperen bent en geen plezier meer hebt in het opvoeden?
Dan kan Video Home Training iets voor je zijn!

Bij VHT komt aan bod hoe contacten tussen gezinsleden verlopen. Er zijn veel factoren die invloed hebben op hoe je met elkaar communiceert. Het zijn niet alleen de woorden maar ook vooral non-verbaal wat er ‘gezegd’ wordt.

Als je eenmaal begrijpt welke factoren invloed hebben op hoe je communiceert met elkaar, wordt het makkelijker om er invloed op uit te oefenen. Je ontdekt hoe je beter kunt afstemmen op je kind(eren) en krijgt daardoor meer mogelijkheden om het contact prettiger te laten verlopen.

We maken hierbij gebruik van een videocamera waarbij de interactie in beeld wordt gebracht. Er wordt een opname gemaakt in de thuis situatie, daarna volgt een volgende afspraak waarin we samen kijken naar de gemaakte beelden en waarbij de geslaagde momenten gelden als uitgangspunt. Iedere keer is de vraag ‘wat heeft dit kind nodig van zijn/haar omgeving’. Een kind ontwikkelt zich als er sprake is van afgestemd contact passend bij de ontwikkeling. We richten ons op datgene wat goed gaat in het contact, want door te focussen op wat goed gaat zullen deze momenten vaker voorkomen.

Meestal wordt er tussen de 2-4 keer gefilmd en evenveel keren teruggekeken.
Neem vrijblijvend contact op!

 

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern
Background image