Competentie training 6-12 jaar

Competentie training 6-12 jaar

Ben jij een leeuw, schildpad of pauw? Dierengedrag gebruiken bij het leren van sociale vaardigheden.

Kinderen die deelnemen aan een Competentietraining:
  • Een verlegen jongen, een jongen die gepest wordt
  • een meisje dat zich tijdens het speelkwartier vaak terugtrekt
  • een meisje dat veel ruzie maakt en het lastig vindt om met boosheid om te gaan.
Deze kinderen kunnen een negatief zelfbeeld hebben.

Tijdens 6 tot 8 groepsbijeenkomsten leren zij nieuwe en effectieve vaardigheden waardoor ze in de toekomst om kunnen gaan met lastige situaties en de ontwikkeling van probleemgedrag wordt voorkomen.

In de Competentietraining wordt gepraat, gespeeld en geoefend aan de hand van rollenspellen. Hierbij wordt het verlegen gedrag van een schildpad, het felle gedrag van de leeuw en het stevige en trotse gedrag van een pauw vergeleken met het voorkeursgedrag van het kind. Een kind wat te verlegen is, zoals een schildpad, leert om als een pauw voor zichzelf op te komen. Het oefent in het rollenspel bijvoorbeeld met ‘nee’ zeggen tegen een ander kind dat iets van hem of haar af wil pakken. Het kind wat juist te weerbaar is en geneigd is boos te worden als een leeuw, krijgt vaardigheden aangeleerd waarmee hij/zij rustig maar stevig, als een pauw, voor zichzelf opkomt.

De competentietraining is een groepstraining voor jongens en meisjes in de leeftijden van 6 tot 12 jaar die in sociale situaties wel wat hulp kunnen gebruiken.
Het doel van de training

Kinderen helpen sociaal vaardiger te worden, hun identiteit en zelfvertrouwen versterken en hun impulscontrole en zelfredzaamheid vergroten. Ouders en ook leerkrachten worden betrokken bij de training.

Neem vrijblijvend contact op!
Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern
Background image